Istoric

În anul 2004, din inițiativa Ing. Albert Șerban, ia ființă societatea comercială Alser Forest Oy, cu sediul în Espoo, Finlanda, în parteneriat cu Indufor Oy.

Alser Forest Oy începe să furnizeze servicii de consultanță și management forestier, atât în Finlanda cât și în alte țări din Europa și din Asia.

România s-a numărat printre aceste țări, în perioada 2004-2008, mai multe proiecte aferente sectorului forestier fiind implementate aici. În această perioadă firma noastra a constatat pe piața românească de profil unele puncte slabe în ceea ce privește procesul de exploatare forestieră, cea mai mare problemă semnalată fiind imposibilitatea recoltării întregii mase lemnoase pe picior aprobate, în principal, din cauza existenței unei baze tehnico-materiale învechite sau subdimensionate, pe care agenții economici specializați o aveau în dotare.

Pentru a oferi o soluție la această problemă, în anul 2008, am înființat firma fiică, Alser Forest SA, cu obiect principal de activitate: distribuția pe piața românească de utilaje, instalații și echipamente forestiere de concepție modernă, ale căror caracteristici funcționale să poată contribui substanțial la atingerea obiectivelor de eficientizare a activității economice și de protecţie a mediului.

Galerie

You are here