Alser Forest debuteaza la Bursa de Valori

Alser Forest debuteaza la Bursa de Valori
  • Alser Forest, companie care activeaza in sectorul forestier, vine la bursa prin listarea obligatiunilor in valoare de 1,5 milioane euro.
  • Compania a incheiat un plasament privat de obligatiuni in luna aprilie 2021 prin care a atras, de la 64 de investitori, fondurile necesare consolidarii afacerii. Infuzia de capital a avut efecte imediate in cresterea vanzarilor si a profitabilitatii, sustin reprezentantii companiei.

Alser Forest, companie care activeaza in sectorul forestier din Romania din 2008, a listat astazi, 30 iunie, obligatiunile companiei pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Anterior debutului obligatiunilor la bursa, compania a derulat un plasament privat de obligatiuni in valoare de 1,5 milioane de euro, fonduri pe care le utilizeaza in consolidarea afacerii. Obligatiunile se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul ALS24E. Alser Forest ofera servicii pe mai multe directii: furnizarea si intretinerea de echipamente automatizate specifice sectorului forestier, furnizarea de echipamente pentru intreg lantul de productie forestiera, pentru horticultura, constructii si silvicultura.

„Ne bucura faptul ca mesajul Bursei de Valori Bucuresti ajunge la tot mai multi antreprenori, care activeaza in cele mai diverse sectoare. Astazi se listeaza la bursa obligatiunile unei companii din Sacele, judetul Brasov, care a folosit capitalul strans prin intermediul pietei de capital pentru dezvoltare. Finantarea este esentiala pentru orice afacere, iar astazi, prin listarea obligatiunilor Alser Forest mai punem o caramida pentru dezvoltarea economiei romanesti. Felicitari echipei Alser Forest si mult succes la bursa”, spune Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

„Alser Forest a ales sa se finanteze prin intermediul pietei de capital pentru a-si creste stocurile de echipamente si utilaje moderne destinate sectorului forestier. Aceasta infuzie de capital a avut efecte imediate in cresterea vanzarilor si in profitabilitatea firmei. Astfel, la 30 iunie 2021, avem o cifra de afaceri egala cu cea din 2020, iar rezultatul net al firmei in prima jumatate a anului 2021 depaseste cu 26% rezultatul net din intreg anul 2020. Anul 2021 a devenit astfel cel mai bun din istoria de 13 ani a firmei noastre in Romania. Vrem sa devenim liderii de piata in sectorul forestier in privinta vanzarilor de echipamente si utilaje modern de import si sa participam in acelasi timp la procesul de dezvoltare a sectorului de productie de puieti forestieri utilizand tehnologie moderna suedeza”, spune Albert Serban, Presedintele Alser Forest.

Compania a incheiat in aprilie 2021 un plasament privat de obligatiuni in valoare totala de 1,5 milioane de euro. Oferta include 15.000 de obligatiuni corporative, cu o valoare nominala de 100 euro fiecare si o rata a dobanzii de 8% pe an, platibila semestrial, cu scadenta in 30 aprilie 2024. In cadrul ofertei au subscris 64 de investitori, iar suma minima de subscriere a fost de 5.000 euro. Listarea obligatiunilor Alser Forest a fost realizata cu sprijinul Intercapital Invest, in calitate de Consultant Autorizat.

„Intercapital Invest sustine finantarea companiilor prin intermediul pietei de capital si asigura sprijin in pregatirea acestora pentru listarea la bursa. Avantajele listarii sunt multiple. In afara de accesul la finantare, atat de necesara pentru dezvoltarea oricarei companii, prin adoptarea principiilor de guvernanta corporativa companiile beneficiaza de o crestere a vizibilitatii pe termen mediu si lung, precum si de o evaluare a valorii de piata necesara pentru orice antreprenor care isi doreste sa isi creasca afacerea. Listarea ofera acces si la investitori, cei fara de care acest proces nu se poate desfasura. Alser Forest a dovedit viziune, ambitie si model de afaceri autentic, elemente cheie pentru companiile care isi doresc sa creasca prin intermediul bursei. Investitorii stiu ca probabilitatea de succes creste atunci cand compania lucreaza cu o echipa cu experienta si un management care intelege mecanismele pietei de capital. Felicitari Echipei Alser Forest!”, spune Mihaela Stoica, Director General Intercapital Invest.

Alser Forest a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 14,9 milioane de lei, in scadere fata de 2019 cand a inregistrat o cifra de afaceri de 20,2 milioane de lei. Scaderea a fost un efect al pandemiei Covid-19, clientii fiind mai precauti in ceea ce priveste investitiile si modernizarea flotei de utilaje. In ciuda acestui fapt, profitul companiei aferent anului 2020 a crescut seminificativ, de la 90.499 lei in 2019, la 960.190 lei in 2020.

Pentru 2021, Alser Forest estimeaza o crestere a cifrei de afaceri si implicit a profitului. Conform calculelor companiei, la finalul anului curent compania va depasi 20 milioane de lei cifra de afaceri, iar profitul estimat depaseste 1,6 milioane de lei. Cresterile estimate se bazeaza pe optimizarea cheltuielilor de exploatare si pe concentrarea vanzarilor pe produsele cu marja mare de profit. De asemenea, Alser Forest inregistreaza un trend de crestere pentru noile sectoare de activitate pe care a intrat in decursul anului 2020, piata echipamentelor pentru horticultura si constructii, precum si in domeniul silviculturii. Compania a initiat deja demersurile de extindere a activitatii si in Republica Moldova, anul acesta urmand sa intre in functiune prima pepiniera Alser Forest de peste Prut.   

Strategia companiei pentru perioada urmatoare include dezvoltarea celor 6 centre de vanzare din tara (Sacele, Pitesti, Bacau, Vatra Dornei, Cluj, Deva) si oferirea de finantari directe pentru achizitia de echipamente si utilaje. Alser Forest ia in calcul si deschiderea de noi centre de vanzare teritoriale.

Actionarii principali ai companiei sunt Albert Serban (60%), Dia Skogen SRL (20%) si Anapurna Capital SRL (20%). Dia Skogen SRL si Anapurna Capital SRL sunt detinute in proportie de 50% - 50% de Albert Serban si Irina Serban.

Data: 
30.06.2021

Cere o ofertă de preț!

You are here